Stolpsponsor på Elljusbanan! Uppdaterad 2020-09-24

Uppdatering 2020-09-24:
Först och främst så vill vi rikta ett STORT TACK! till alla som redan nu velat hjälpa till så att vi kan få en ny belysning på vår Elljusbanan!

Vi kan konstatera att vi fått in tillräckligt många sponsorer för att kunna gå vidare med projektet! Vi har nu beställt armaturer och hoppas också hinna få upp dessa innan det blir för kallt för att jobba med elinstallationen. Det är några veckors leveranstid och sedan så beror det på hur vädret blir när vi kan få till bytet!

Vi tar givetvis emot fler sponsorer om Du/Ni känner för att sponsra detta projekt. Läs mer nedan om du vill hjälpa till!

Vi kommer att hålla er uppdaterade på denna sida hur arbetet fortskrider framöver!

Hej bästa vänner i Åsenhöga och bygden runt omkring!

Det har nu gått snart 35 år sedan vårt elljusspår invigdes. Vi kan konstatera att det har varit och är till glädje för många. Vi söker oss dit för promenaden, löprundan eller skidturen när det är möjligt.

Åsenhöga Tennisklubb ansvarar för skötsel och drift av spåret. Vi har under några år konstaterat att belysningen utmed spåret har blivit allt sämre. Många av armaturerna är dåliga och det har blivit allt svårare att laga dem. En enda lampa kostar ca 900 kronor att byta ut. Dessutom är det svårt att få tag på lampor. Det handlar om 79 armaturer.

Vi ser det som nödvändigt att byta ut armaturerna. Själva stolparna i sig är i gott skick och behöver inte bytas. Vi har tagit in anbud från några företag och fastnat för en modell som skulle vara lämplig för oss. En armatur med tillbehör som behövs för installationen kostar ca 2500 kronor. Totalt kostar det alltså runt 200 000 kronor att få till ny belysning. Då räknar vi med att utföra arbetet ideellt.

Det finns pengar i klubbens kassa, men de räcker inte för att ro det här iland. Vi blev i ett läge lovade pengar från kommunen men det löftet står inte kvar. Därför vill vi vända oss till Dig/Er som bor i bygden med en förhoppning om att kunna få in lite pengar den vägen.

Vi har en idé om att Du/Ni sponsrar en armatur med 2500 kronor och då tänker vi oss att sätta upp en plakett med Ditt/Ert namn på stolpen vid ”din” armatur. Givetvis kan man sponsra flera stolpar… Det går förstås bra att ge sitt bidrag utan att namnet finns på en plakett. Det går också att skänka en valfri summa om du tycker att 2500 kronor är för mycket. Du kanske har ett företag som kan sponsra? Allt är välkommet.

Vi skulle behöva ett ganska så snabbt gensvar för att veta om vi kan gå vidare med projektet. Vi vore tacksam för er respons innan 30/9 så vi kan besluta hur vi går vidare. Som ni kan se ovan har vi kunnat gå vidare med att beställa armaturer, men vi tar mer än gärna emot fler sponsorer! Du/Ni kan swisha det ni vill ge till nummer 123 146 65 98 eller bankgiro 739-0099 om du/ni vill lämna ett bidrag. Samtidigt vill vi att du lägger ett mejl till jonas@rkas.se och skriver att du lämnat en gåva samt anger ditt eget telefonnummer – ifall vi får för liten respons och behöver betala tillbaka pengarna. Du kan också höra av Dig till någon av nedanstående så noterar vi nummer.

Har Du frågor eller idéer kring vårt projekt kan Du höra av Dig till någon av oss. Det vore väldigt roligt om vi kunde få till en ny belysning vid spåret. Får vi in pengar ämnar vi sätta igång arbetet redan i höst.

Åsenhöga Tennisklubb

Jonas Sigvardson, ordförande 070-796 60 37
Pär Simonsson, kassör 070-753 64 68
Tina Molin 072-219 51 93
Gustav Söderlund 072-644 55 32
Fredrik Nilsson 070-592 18 69
Jan Björnell 070-585 70 44

Ytterligare ett sätt att stödja klubben och vår verksamhet är att bli medlem. Vi är i dagsläget drygt 100 medlemmar men kan bli betydligt fler. Klubben ansvarar, förutom ovan nämnda elljusspår, även för tennisbanan och dess skötsel såväl sommar som vintertid. Medlemsavgiften är 60 kr för vuxna och 30 kr för barn och ungdomar upp till 18 år. Medlemsavgiften betalas även den till swishnummer 123 146 65 98 eller bankgiro 739-0099. Märk gärna med ditt namn. Tack på förhand!